Afsætning af skel

Professionel afsætning af skel

Skellet mellem to grunde er en ekstremt vigtigt ting at have styr på. Det kan i mange tilfælde skabe problemer og stridigheder i forskellige situationer. Eksempelvis kan flere byggeprojekter gå i stå, hvis der ikke forinden har været styr på, hvor tæt man må bygge på skellet.

Der findes nemlig mange regler for, hvor langt fra et skel bygninger skal placeres, hvis man ønsker at opføre et nyt byggeri. Derfor kan det også være fordelagtigt, at få lavet en afsætning af et hus, hvis man skal i gang med at bygge nyt hus.

På den måde får man tjekket, om huset overholder alle de regler der er omkring skel, tinglysning og andre relevante love. Men for at sikre sig, at man ikke bygger for langt fra et skel, og indleverer en afsætning af hus med et forkert skel, kræver det, at man ved hvor skellet er. Derfor kan det på mange måder være en god idé at få afsat skellet, så alle ved, hvor det skærer.

Afsætning af skelpæle til private

Det er ikke kun i byggesager, at afsætning af skel er relevant. Det kan nemlig også vise sig at være yderst relevant for private husejere, at få klarhed og viden om hvor skellet på deres grund er.

Bor man eksempelvis tæt ved skov og natur, og selv ejer en smule skov, kan det være svært at finde rundt i, hvornår den private del af skoven ophører. En måde hvorpå det kan løses, er at få sat skelpæle op i skoven, hvor det går fra privat til offentlig skov. På den måde vil der være en fysisk afmærkning, så det er synligt for alle, at skoven går fra privat til offentlig.

Både jer selv og andre mennesker, der besøger den offentlige skov, bliver altså gjort opmærksom på, at der er et skel, hvor skoven ikke længere er offentlig. Man kan også bruge skelpælene, hvis man har brug for at markere skellet mellem to grunde af andre årsager. Hvis området eksempelvis består af landbrugsjord, kan parterne på begge sider af skellet være interesserede i at få afklaret, hvor meget jord der hører til ved hver.

Er der allerede opsat skelpæle?

Hvis I er endt i en vaskeægte nabostrid omhandlende skellet på jeres grund, kan vi hjælpe dig enten ved at fastlægge et skel på ny, men også finde gamle skelpæle frem.

I nogle tilfælde er der nemlig allerede opsat skelpæle, som ikke længere kan ses. Her kan vi hjælpe med at få dem frem igen, så hækken kan plantes uden bekymringer om, hvorvidt skellet overtrædes.

Så inden I får opsat nye skelpæle, kan det være værd at undersøge, hvorvidt der er gamle skelpæle der kan findes frem, da man så ikke behøver at lave opmålinger igen. Den ene part kan dog erklære sig uenig i afsætningen af skellet, og dermed må en landinspektør afsætte skellet på ny. Når det er gjort, kan skellet markeres med nye pæle, så alle kan se hvor skellet er.

Prisen for afsætning af skel

Når man skal bruge en afsætning af hus, skel eller lignende, er det rart at vide hvad det koster på forhånd. Prisen for afsætning af hus eller skel kan variere alt efter forholdene omkring opgaven.

Derfor kan du med fordel tage kontakt til os, for at få en snak om den opgave, du ønsker løst. På den måde får vi et større indblik i hvad du ønsker, samtidig med at vi bedre kan give et bud på prisen. Vi ser frem til at hjælpe dig videre i processen.